Saturday, May 21, 2011

Mütsisadu, õmbelmist ja kostüüme

Nii! Lõpuks ometi taas üks blogi sissekanne. Seekord siis veidike pikem ja põhjalikum kui tavaliselt. Vahepeal on valminud kohe päris korralik kogus mütse. Kahjuks 2 tükki ei jõudnudki pildile, kuna pidid kiiresti uute omanikeni jõudma, aga on analoogsed sellele mütsile.

Siit aga siis ülevaade ülejäänud mütsidest. Kõigepealt lendurimüts uues kuues, taaskord veidi "tuunitud" kujul. Mees palus omale ka lenduri mütsi. Kui põhiosa oli valmis, siis leidsin, et tema peakuju jaoks jääb natuke millestki puudu. Nii saigi müts omale noka. Uskuge - ka seekord ei läinud mehele mütsi tegemine ideaalselt ja diskussioonideta, aga vähemalt lõpptulemus oli mõlemale meelepärane ja see on ju peamine! Parimad asjad sünnivadki läbi "vaidluste" - no vähemalt meie peres :).


Müts on omalooming, heegelnõel 4 ja lõngaks Drops Paris, Micro Bamboo ja mingi tundmatu.


Järgmine müts on minu vanemale pojale. Tahtis teine päikeselist mütsi. Valis ise ka lõnga välja. Kui müts valmis sai, siis teatas ta rõõmsalt: "Emme, see ju pardimüts! vahva!" No kui part, siis part:). Kahjuks modelli ise pildile ei saanud - lastel ju alati nii kiire ja pole temal aega modellitööga tegeleda.


Müts omalooming, heegelnõel nr 4, lõngaks minu selle suve favoriit Punto.


Sellest päikesepardist inspireerituna valmis ka järgmine müts. Korrektsuse mõttes peaks mainima, et mõlema algidee pärineb Arturi tibukollasest jopest. Aga see pole üldse tähtis:).

See müts sai talle tegelikult veidi suur. Aga selle probleemi lahendasime me pesumasina abil ilusti ära:).

Ise on laps oma pardimütsi üle väga õnnelik ja olgem ausad - mu lapsed ei jää tänaval märkamatuks. Eriti kui me kõik koos minu loomingut juhtume kandma:)

Müts omalooming, heegelnõel nr 4, lõngaks taaskord Punto.


Siis veel üks müts Arturile. No juhuks, kui on soojemad ilmad ja laps soovib vaheldust, sest Mytsi Wabrik peab ju ometigi oma nime õigustama ja valikut peab olema!



Müts on omalooming, heegelnõel 3,5 ja lõngaks Camilla.


Siis veel üks müts. Selle mütsi algidee pärineb Mütsiraamatust.

Heegelnõelaks nr 3,5 ja lõng jälle Camilla.


Ja lõpuks minu vaieldamatu lemmik - müts iseendale. Nagu ikka, "kingsepp" käib ikka paljajalu, nii ka minuga, sest mütse olen ma kogu selle käsitööhulluse perioodel endale vaid loetud hulgal teinud. Ja kuidagi nii on läinud, et endale õnnestub mul teha alati müts, millega ma 110% rahul olen ja mida ma meelsasti koguaeg kannaks.

Mütsi idee pärineb Ravelry'st. Lõngaks Rowan Handknit Cotton ja heegelnõel nr 4.


Müts sai lisandiks omale väikese lillprossi, mida on võimalik eemaldada.


Ma peaks mainima, et roheline on vist kohe väga minu värv. No mulle vähemalt tundub nii:). Seda mütsi tahan ma kindlasti veel kududa, sest muster on imekaunis ja naiselik!



Ja siit siis veidi õmblemist. Kuna Atsul toimus lasteaias kevadpidu, kus ta etendas eskimolast, siis oli vaja teha kostüüm. Selle tarbeks õmblesin ma talle püksid.

Õpetus pärineb Made blogist, kuid seekord kasutasin ma nii voodriga pükste õpetust kui ka Flat Front õpetust. Pealmine on linane kangas, voodriks imepehme puuvillane kangas. Mõnusalt suvised püksid.

Ja lõpuks minu väike eskimo poiss. Kudusin kampsunile karvased ääres. Tahtsin veel lisandeid teha, aga minu karvane lõng sai otsa ja nii ta siis jäi. Igatahes äratuntavalt põhjamaine:)).

Vabandust pildikvaliteedi pärast, aga pilt on tehtud videokaameraga.


Nii, ja saigi seekord siis "väike" blogimine läbi, mis võttis kokku aega 2,5 tundi:)). Minu isiklik rekord igatahes:)! Ja nagu lubatud, siis postitus ilmus ikkagi laupäeval, mis sest et viimastel minutitel:).


Peatse kohtumiseni, sest uued tööd juba valmimas Wabrik töötab täie võimsusega!!

Teie,
Mytsi Wabrik

12 comments:

  1. Tõeliselt vahvad tööd on sul valminud!

    ReplyDelete
  2. Tõeline mütsisadu! Üks on ilusam kui teine...eriti meeldivad mulle lenduri- ja pardimüts ja muidugi Sinu enda oma:) Kihvtid mütsid, ma vaataksin ka tänaval imetlevalt järele!

    ReplyDelete
  3. Nii vahvad mütsid!!! See tibumüts on nii äge ja seda nokastiili pean ma ka kindlasti proovima.

    ReplyDelete
  4. sul tõesti vabrik, mütse sajab nagu seeni peale vihma:)

    ReplyDelete
  5. Aitäh teile heade sõnade eest!

    ReplyDelete
  6. Mütsisadu on muljetavaldav!
    Eskimopoiss on vahva!

    ReplyDelete
  7. Mulle meeldib väga silmadega pardimüts. Varsti hakkan ka oma esimest loomamütsi tegema, üks kõrvadega mõmmimütsi katsikuks plaanis :)

    ReplyDelete
  8. Lahe, Nannipung! Jään juba blogi sissekannet ootama:)!

    ReplyDelete
  9. Supper lahedad sul tegelased ikka!
    Palju jõudu ja jaksu sulle edaspidigi!

    ReplyDelete
  10. Aitäh Silvi! Ja jaksu on tõesti vaja, sest ideed vajavad teostamist!

    ReplyDelete
  11. Jeerum, Ene-Ly, on sul alles nobedad näpud - pean tunnistama, et piilun Sind pidevalt, kuigi jälge siia pole veel jätnud. Ja ma nii väga fännan Su lendurimütse, nii et mõtlen siin endamisi, et kuidas küll saaks oma suuremale ja pisi-pisile ka sellised sügiseks... :)
    Hoian pöialt, et ideed ei lõppeks!

    ReplyDelete
  12. Heegelda aga järgi või siis anna märku et soovid, ma teen valmis!

    ReplyDelete