Friday, November 18, 2011

Minni müts ja lõngakorvid

Nädalake tagasi "tõsteti" mind kontoritoast välja. Vanem poeg käis juba pikemat aega peale nagu paha uni, et tahab oma tuba saada. Lõpuks siis andsin järgi ja vahetasime poistega toad ära, kontorituba läks Kr-le. Uues toas polnud mul aga nii palju enam ruumi, st talletamisruumi, seega otsustasin anda lõngadele (osadele vähemalt :D) uue kodu. Õmblesin mõned lõngakorvid.


Alumine riiul on veel tühi. Mul pole lihtsalt olnud rohkem aega, et teha veel mõned lõngakorvid. Aga küll jõuab...kunagi.





********************************************************************************


Naabrinaine tuli 3 nädalat tagasi minu juurde mõttega, et tahab saada lapsele sünnipäevaks mütsi. Tal oli olemas pilt, seega visioon. Sellest originaalist jäid järgi vaid lõngatutid:).

Algselt oli plaan müts kududa, aga kuna naabrinaine kurtis, et lapsel kipuvad juuksed mütsi üles pidevalt kergitama, siis mõtlesin, et ei...kõrvadega müts oleks ikka parem. Idee edastatud, heakskiit saadud ja hakkasin siis improviseerima. Ütleme nii, et müts tuli nii nagu varras/heegelnõel käes liikus. Kuni lõpuni ei olnud ma täpselt kindel, milline see müts välja nägema hakkab.

Pealmine osa on mütsil heegeldatud, vooder on kootud. Sai teine väga väga soe ja mõõõõnusalt pehme (vaadake altpoolt lõnga, mida sai kasutatud). "Kõrvade" sisse sai pandud ka veidi helkurpaela, et ikka pimedas laps nähtav oleks (vabandust, aga helkuri teema on mu nõrkus:D). Naabrinaine ise oli mütsiga rahul, loodan, et ka naabritüdruk rõõmustab. Ta juba ammu noomis mind, et miks ma ikka veel pole talle mütsi teinud - kõigil teistel juba on:)).



Lõng: Debbie Bliss Rialto 4ply (sellest sai minu absoluutne lemmik!!), Schoeller Stahl Baby Micro (koostise poolest ideaalne väga väga tundliku nahaga inimeste kudumite jaoks), Drops Karisma ja Alpaca (kasutasin lumememme mütsist järgi jäänud valget lõnga) ning Le fibre nobili Merino Superfine.
Heegelnõel nr 4 ja 4,5, vardad nr 3
Idee: omalooming

5 comments:

  1. Väga-väga lahe müts! Ja korvid on praktilised, kuid siiski mõnusalt meeleolukad.

    ReplyDelete
  2. Kiitos sinulle kommentistasi !
    Kiva kun kävit, niin minäkin löysin tieni tänne :D

    Sinulla on paljon ihania juttuja kauniita palmikkoneuleita ja myssyjä.

    Oikein mukavaa ja aurinkoista päivää ja alkavaa viikkoa :D

    ReplyDelete