Saturday, April 30, 2011

Esimestest pükstest rüütliteni

Viimaste päevade märksõna on õmblemine ja veelkord õmblemine. Ma olen täiesti õmblusmasina lainel jälle. Neljapäeval avastasin, et reede hommikuks vaja kostüümi lapsel. Ega's midagi - paar ideed, lapse arvamus ja teostamine võis alata.


Vahva oli see, et mul just leidus sellist kuninglikku kangast kodus. Leidsin selle mõni aeg tagasi kangapoe lõpumüügist. oli teine õnnetult jäägikasti sattunud. Päris suur tükk. Mõtlesin tol ajal, et teen padjakatted. Noh, rüütlikostüümiks sobib ka ideaalselt, kas pole nii?



Juba kaua aega tagasi leidsin ma ühe vahva õpetuse, kuidas õmmelda pükse, Made blogist. Oleks ma teadnud, et nende tegemine tõesti nii lihtne on, nagu Made kirjutab, ma oleks juba ammu mitu paari õmmelnud.

Esimeseks prooviks otsustasin ühe kanga kasuks, mis tegelikult on mõeldud kasvu"puu" tegemiseks. Tegelikult on mul seda kangast veel, seega saab ka vajadusel kasvupuu teha:)). Aga minu väikse poja jalga sobib ka see kangas ideaalselt:).

Mõnusalt suvine ja õhuke kangas. Ja mis peamine, seda võib ka 60 kraadiga pesta:).


Miks ma üldse otsustasin pükse õmmelda? Sest mu poja on nii peenike, et poes pakutavad püksid on talle kõik laiad. Isegi dressipüksid. Isegi need, millel sees reguleeritav kumm (nööp kõige viimases astmes ja püksid kukuvad ikka alla).

Kuna need õnnestusid väga hästi ja tegemine on äärmiselt lihtne, siis kindlasti teen neid suveks veel mitu paari ja ka vanemale pojale. Seega suur tänu Made'le ideaalse õpetuse eest!!



Aitäh külastamast!

Wednesday, April 27, 2011

Lemmikmüts uuesti



See roheline lehemotiiviga barett meeldib ka teistele peale minu. Nii palutigi mul seda mütsi korrata. Pean tõdema, et see meeldib ka mulle väga ja kevadise päikese taustal oli lust teha paar pilti ja näidata esmakordselt seda mütsi ka minu enda peas (eelmine kord oli modelliks ju mu poeg:)).



Tegelikult ei plaaninud ma seda mütsi esitleda, kuna seda on juba korra nähtud, aga MustriMaailma kuduralli 2011 raames pean ma siiski kõik oma tööd aususe mõttes üles klõpsutama. Seda enam, et tegu Dropsi mustriga, mis läheb eraldi arvesse. Lähiajal tuleb esitlusele veel paar kordustööd, mis tegelikult juba valmis, aga ajapuuduse tõttu pole blogisse veel jõudnud.

Silmade arv kokku: 7574



Aitäh külastamast! Peatse kohtumiseni!

Teie,


Wednesday, April 20, 2011

Kevad pottides

Iga aasta on meil aknalaual oma isiklik kasvuhoone, kust leidub herneid, porgandeid, tomateid, erinevaid maitserohelisi, ürte, isegi maasikaid ja kartuleid. See aasta on meil rõdu, seega väga paljud taimed saavad seal hoopis kasvada (nagu kuumaasikad rippkastides ja kartulid vanas pesuämbris jne). Peamine eesmärk on alati lihtsalt kasvatamisrõõm. Lapsed nii fännavad seda kui saavad kasta neid taimi ja siis iga päev uurivad kui palju kasvanud on. Aga ega’s need potid pea siis ise koledad olema. Taimed kasvavad ikka paremini kui neil on ilusad “rüüd” seljas. Seekord on need sellised:

Aprill1

Tegemist on täieliku taaskasutusega. Kõige alumiselt, parempoolselt pildilt saab piiluda meie akent väljast poolt. Tegelikult tuleb neid potte juurde, aga eks ma siis esitlen neid ka.


Tore, et läbi astusid! Tule teinekord jälle!


Monday, April 18, 2011

Viski soojendus

Eiei, tegemist pole alkoholi pudelile kootud soojendusega :). See on hoopis üks vahva koer, kellele telliti kampsun selga. Ma siis tegin. Juba jupp aega tagasi, aga kolimise tõttu oli fotoka akulaadija kadunud, ei saanud pilte teha. Nagu näha, leidsin laadija :D.

Aprill

Kahju, et pole koera, kelle peal seda demonstreerida. Lõng on imeilus lilla ja need palmikud sobivad selle lõnga ja värviga nagu valatud. Ise olen väga väga rahul, mis sest, et sai seda ikka mõnuga kohe harutatud.

Lõng: Raasiku Aade lõng 8/2 , kahekordselt (peaaegu 200g kulus),

Vardad: 3 ja 4

Idee: Drops 102-43

Silmade arv: 13539

Aitäh, et läbi astusid! Tule jälle!

844B9A515CB3147F290AE31806DF13A7

Friday, April 15, 2011

Kutsusime liblikad tuppa

 

Vägisi hakkab kevad juba peale tungima ja tali taanduma…õnneks! Ausalt öeldes olen isegi talvest juba veidi väsinud. Et aga ka kodus oleks rohkem kevadetunnet, siis otsustasime lastega oma igavaid valgeid “haigla” seinu veidi elavdada. Esimesena võtsime ette söögi”toa” seina. Tegime palju palju liblikaid.DSC09005

Lõikasime, kleepisime, liimisime, värvisime, kuni saavutasime sellise tulemuse:

DSC09048

Päris äge, eks! Lapsed olid väga uhked oma saavutuste üle. Mina ka!

DSC09045

Tegelikult on neil veel tehtud liblikaid ja need kaunistavad köögi akent, kuid fotoka akulaadija teadmata kadumise tõttu ei saa pilte teha, seega neid esitleme veidi hiljem…kunagi!Naeratus

 

PS! Ma teen tutvust Windows Live Writeriga. Täitsa põnev asi! Ja pealegi veel väga mugav moodus blogimiseks!

 

Ilusat nädalalõppu!

844B9A515CB3147F290AE31806DF13A7

Saturday, April 9, 2011

Lendurimüts vol. 2

"See tuli nii hea, et ma pidin lihtsalt jätkama!" (katkend multifilmist "Imelised"). Tegelikult oligi plaan teha 2 mütsi - üks Kristjanile, teine tema sõbrale. Aga nagu ikka, minu plaanid lähevad alati vett vedama:). Atsule hakkas see müts väga meeldima, seega on oodata veel järge, aga mõne aja pärast alles.

Seekordne müts sai veidi ka uuenduskuuri disaini osas. Või oleks õigem öelda aksessuaaride näol:). No igatahes, saades inspiratsiooni eelmises postituses viidatud "UP" multifilmi pildist, otsustasin teha "klaasidega" prillid. Kasutasin selleks õmmeldavat kilekangast. Ma pidin ikka kõvasti harutama ja nuputama, enne kui tulemusega rahule jäin.

Ka müts sai seekord uuenduse. Nimelt on mütsile tehtud 2 aasa, et saaks prille vahetada. Prillid ise on nööbiga tagant kinnitatavad.


Ise jäin rahule, laps ka. Kahjuks polnud laps täna modellitöö tujus (haigus kimbutab meid:S). Aga vähemalt saate aimu mütsist. Tegelikult tahtsin veel pannalt panna ühe mütsi"kõrva" külge, aga ei suutnud kodust ühtegi sobivat leida, seega hetkel jääb see plaan ära.

Lõng: müts ja lillad prillid on tehtud juba tuntud Rowanist. Mütsi äär ja tumesinised prillid on Micro Bamboo ning hallid prillid Katia Marea.
Heegelnõel nr 3,5 ja nr 4
Silmade arv: 5981

Tänud külastamast ja järgmise korrani!

Monday, April 4, 2011

Prohvetlikud unenäod ehk lenduri müts

Just! Ma nägin seda mütsi unes! Ma olen 3 korda näinud unes inimesi, kes kõnnivad mu ees, mingid ägedad mütsid peas. Kui soe saab inimene enam peast olla??!! Igatahes see on üks 3-st unenäos nähtud mütsist, mis nüüd siis esimesena sai teostatud. Aga veel uskumatum minu jaoks oli avastus, et selline müts on juba tehtud ja mitte kunagi varem polnud ma seda enne näinud. Äkki nägi siis selle autor ka mütsi unes:D? No igatahes ühildasin ma siis unenäomütsi ja reaalmütsi ideed ja tulemus sai selline:



Ise olen väga väga rahul ja loodan, et ka tulevane kandja on sama meelt. Samasugune müts juba taas heegeldamisel, seega peagi saab näha ka teist versiooni lenduri mütsist.



Kusjuures täna hommikul laps ja mees teatasid, et see müts on ju UP multikast. Ja see on minu lemmikmultikas, mida olen väiksema lapsega sada korda vaadanud. Ilmselt sealt see müts mu unenäkku rändaski;).

Lõng: Rowan Handknit Cotton (2 tokki halli) ja Punto Shine (tibukollast natuke) ja mingit pruuni imepehmet puuvillast lõnga jäägikarbist.
Heegelnõel nr 4
Idee: unenägu + Ravelry versioon
Silade arv: 3057

Aitäh külastamast ja tulge jälle!