Monday, January 30, 2012

Tibukollane

Valmis taas üks komplekt salli ja lendurimütsi näol. Seekord väiksemale pojale. Ta noomis mind juba ammu, et miks temal lendurimütsi pole. No ma parandasin siis oma vea:). Kuna tal on hästi rõõmsate värvitoonidega kombekas, siis mõtlesin, et teen aksessuaarid ka samades toonides. Tuli päris toon-toonis ja mulle lõpptulemus väga meeldib. Lapsele ka!



Kahjuks lõbusaid talvepilte ei saanud teha, kuna lapsed kodus hirmus tõbised, aga kiire rõdu fotosessiooni ma lubasin siiski korraldada lapsele (ta nii tahtis korraks värsket õhku hingata).



Müts sai meelega natuke avaram tehtud, kuna ma pole veel lapse külma/karedustesti saanud läbi viia, st äkki on vaja vooder alla õmmelda. Õnneks häirivalt suur see ei ole. Müts peas ringe ei tee:).



Prillide tegemiseks kasutasin taas seda PVC-laadset materjali. Mütsile lisasin ka paar iludetaili ja võimaluse mütsi alt kinnipanemiseks.



Lõpptulemus sai igati kelmikas ja kohane mu väiksele väänikule:).



Lõng: Drops Merino Extra ja Alpaca ning üks tundmatu meriino oranž
Töövahendid: varras nr 3,5 ja heegelnõelad 3 ja 3,5
Idee: müts omalooming, sall Sokisahtlist




Aitäh, et külastasite taas Mytsi Wabrikut!



Tuesday, January 24, 2012

Kõige esimene...

Seoses Mytsi Wabriku Facebook'i fännilehe loomisega tuuseldasin vanades piltides. Ja mis ma leidsin! Ma leidsin oma kõige esimeste tööde pildid üles :). Aasta siis oli 2007.



Faktides täpne olles, siis täitsa esimene see tegelikult pole, vaid hoopis teine "katsetus" :)). Arvestagem fakti, et umbes 2 nädalat enne seda ajasin ma kudumisraamatus sõrmega järge ja püüdsin silmuseid luua :)). Ma olin vist peast ikka täitsa rase selleks hetkeks, et algajana selline töö ette võtta. Mäletan imehästi, et nädal aega tegin seda kampsunit. Uskumatu, eksole?!




Muide, kampsun on siiani alles ja näeb endiselt sama hea välja! Kusjuures väiksem kannab seda juba kolmandat aastat ja talvisel ajal pea igapäevaselt!




Veidi nostalgitsev


Müts ja sall

Tegin vanemale pojale uue talvekomplekti. Uskumatu, aga tal polegi enam väga palju mütse järgi jäänud, sest enamus on juba väiksed talle:)). Seekord rohkem pilte kui juttu, kuna meil oli üks vahva kelgupäev ja sealt tuli nii mõnigi meeleolukas pilt:).










Lõng: Heleroheline on käsitsi värvitud maavillane lõng, tumeroheline on siidi/meriino segu Menita SilkDream. Mütsil on sees trikotaažist vooder.
Vardad 3,5 ja 4
Idee: müts on omalooming, salli-idee pärineb Sokikese sahtlist


Järgmise korrani!


Sunday, January 15, 2012

Lendurimüts vol.4

Taaskord üks lendurimüts. Seekord taas veidi uuendatud välimusega. Välimuselt tegelt ei paistagi väga erinev teistest, aga seekord on müts heegeldatud teise põhimõttega (kasvatused on tehtud teistmoodi) ja edaspidi kavatsengi seda varianti kasutada, kuna see jääb kõige ilusam (pildi pealt ei paista, kuna müts on mulle väga suur:D).



Ka prillid on saanud uuenduse. Nimelt on seekord prillid tehtud plastikplaadist (mingi PVC-laadne). Kuna müts läks naabrimehele, siis tema ka lõikas prillid välja ja tegi ka õmblemise jaoks sobivad augud puuriga. Aga ma ütlen ausalt, need pillid on küll palju tõetruumad ja neist näeb tegelt ka läbi, aga nende valmistamine nõuab tõelist Eesti naise rammu:)). Sõrme otsad olid suurest kuulukindlast heegeldamisest täiesti haiged lõpuks:)). Ja kui keegi kavatseb seda mõtet järgi teha, siis südamlik soovitus- ärge kasutage selleks oma lemmikheegelnõela ja kindlasti ei tohi puidust heegelnõel olla, sest sellest jääte te üsna kindlalt ilma:)).



Ise jäin mütsiga väga rahule ja naarbimees ka, seega igati kordaläinud töö taas:).


Lõngaks Drops Cotton Light (minu uus avastus ja peaks ütlema, et väga hea on sellest heegeldada!)
Heegelnõel nr 3,5
Idee: omalooming





Peatse kohtumiseni!


Wednesday, January 11, 2012

Katsikukingitus vol.2

Nii, nüüd saan lõpuks ära näidata veel ühe katsikukingituse, mis tegelt valmis juba detsembri alguses, aga üle sai antud alles eile.

Minu ja Jansa lapsed käivad Eesti Majas laulmas. Meie laste õpetajateks on üks imetore muusikaline perekond, kes detsembris pisikese beebipoisi vanemateks said. Kui me sügisel seda uudist kuulsime (pigem nägime :D), siis oli meil kohe kindel plaan, et teeme nende beebile pisikese kingituse. Aega oli piisavalt, et oma ideid seedida ja ümber teha ja siis jälle uus idee tekitada:).

Kuna see pere on tõesti läbi ja lõhki muusikaga seotud, siis polnud kahtlust ka, et kingitus peab samuti musikaalne tulema:). Nii valmiski selline tulem:



Mina tegin mütsi, kindad ja papud, Jansa tegi teki ja kaardi.



Müts on tehtud kahepoolne (sees on must müts, valgete triipudega ja ilma nootideta). Kõik noodid on peale silmatud (või mis iganes selle tehnika tõeline nimetus on).



Lõng: Baby Merino (Schoeller+Stahl)
Vardad: 2,5 ja 3
Idee: omalooming
Pildid on teinud Jansa


Väga vahva koostööprojekt oli ja Jansaga on alati meil igasugused ettevõtmised sujunud. Kindlasti ei jää see meie viimaseks ühisprojektiks!


Nii, saigi tänaseks kõik. Käisin eile sünnipäevaks saadud kingitust realiseerimas lõnga- ja käsitööpoes :P. Nüüd saan ära lõpetada oma uue projekti, seega peatse nägemiseni!



Friday, January 6, 2012

Katsikukingitus

Tere, kallid blogikülastajad!

Nagu te näete, siis on siin blogis mõningad muudatused toimunud. Eelkõige välimuse osas. Mytsi Wabrik sai omale uue logo! Kristi Vilmunen Design poolt tehtud. See sai valitud "rahva hääletusel". Loodetavasti meeldib see teile sama palju kui mulle endale. Tasapisi tuleb veel paar uuendust, aga sellest kõigest siis kui õige aeg.


Nüüd aga tegemistest. Ma küll ütlesin, et ma olen puhkusel ja eks ma natuke ka olengi, aga kui mu mees teatas, et ta peab sõbra lapse katsikutele minema, siis tuli vardad uuesti soojaks ajada. Mytsi Wabrik ei saa ju ometi oma traditsiooni muuta, seega ükski lähikonnas sündinud laps ei jää mütsita:). Lisaks tegin ka ühe pildialbumi.



Kuna ma eile käisin käistööpoes varusid täiendamas (ma seda ei maini, et seal olid asjad kuni -90% odavamad:P ja et ma ei tulnud just väga väikese kotiga sealt poest välja :D) ja sh lisandusid minu varudesse ka akrüültemplid, siis otsustasin kohe neid ka katsetada ja lisasin albumile omaniku nime ja lõbusa karukese.



Albumi kaanepilti on võimalik vahetada (elevandi kaart on illustreeriv) ja tagakaane siseküljele on lisatud pisike salasahtel piltide jaoks. Seda salasahtli tegemist õpetan ükspäev siin ka.



Müts on väga soe ja sobilik ühele pisikesele beebile ka lõngade valiku tõttu. Ja lustakad öökullid (oih, ikka pöllöt :D, Soomes ei tasu öökull öelda, see pole viisakas:P) on mõnusalt lastepärased.



Lõng: Drops Merino Extra Fine, Drops Alpaca ja tundmatu meriino roheline jäägikastist. Soonikusse on lisatud ka kumminiit.
Vardad: nr 3,5 ja 4,5
Idee: omalooming



Ilusat aasta algust!