Tuesday, May 29, 2012

Esimesed suvemütsikesed


Aeg möödub uskumatult kiirelt. Tehtud asju on nii palju, et ei teagi enam, kust alustada. Alustaks siis ikka mütsidest.
Paluti teha 2 suvemütsikest kahele õele. Ühesugused. Tellijal oli ette näidata pilt, mille järgi pidin mütsid valmis tegema. No põhimõtteliselt tulid samad. Ühe lehekese asemel tegin kaks (üks jäi kuidagi liiga nõrgaks).
DSC03733
Mu poeg oli õnneks eile hommikul heas tujus (loe: modelli töö tujus :D) ja nõustus poseerima, tüdrukute müts peas. Üldiselt on ta jõudnud sinna ikka, kus tehakse vahet tüdrukutel ja poistel :).
DSC03730
Aga sellised need mütsid siis tulid. Loodetavasti jääb tellija mütsidega rahule.
DSC03751
Lõng: Bomuldsgarn (valge), Nature (roheline ja roosa)
Heegelnõel nr 4,5
Idee: tellija pilt

Järgemööda püüan postitada ka ülejäänud tööd: hulganisti köitmist ja mõned mänguasjad. Valmimas on veel paar mütsi.

Tore, et käisite lugemas!
Teie


Tuesday, May 15, 2012

Kõige-kõige pisematele

 

Ka mina otsustasin osa võtta projektist Heategu kõige pisematele.

DSC03588

Tegelikult oli mul plaanis palju palju rohkem teha mütse, aga nagu ikka meil siin elus on – kõik ei suju alati plaanipäraselt. Aga vähemalt andsin oma pisi-pisikese panuse ja see ju loeb ka või mis?

Mütse on erinevas suuruses ja erineva tegumoega. Kõige väiksemad ja kõige esimesed on need kaks:

DSC03575DSC03574

Ma alguses ei omanud üldse ettekujutust, kui väikesed/suured need mütsid olema peavad. Aga ajapikku hakkas asi juba ilmet võtma Naeratus.

DSC03565DSC03558

Mütsid ei tulnud tavapärased (soonikkoes). Aga kui ma otsustasin selle projektiga liituda, siis uurisin kohe, et kas ma ikka pean ilmtingimata tegema tavalised soonikmütsid või saan ma minule omaselt veidi ena mängumaad. Anti luba. No kui ei kõlba kasutamiseks, siis ei kõlba. Neid teha oli ikkagi vahva. Ja mina lihtsalt ei ole see, kes viitsiks niisama soonikmütse teha. Püüdsin siis rohkem palmikutesse panustada:).

DSC03543

Uskumatu, aga poiste valikut ei saanudki seekord domineerivalt. Eks väga palju mängis ka rolli kodus olevate lõngade valik. Seda projekti võiks vabalt ka jäägihävitusprojektiks kutsuda. Meriinovillaste lõngade kotike sai ikka palju tühjemaks.

DSC03542DSC03540

Mütse valmis pärast pildistamist veel mõned, sellised nö tavalisemad. No minu tavalisemad siis :D.  Lõngaks olid siis kõikvõimalikud meriinolõngad. Imepehmed ja soojad. Ja mis peamine, neid saab ka masinas pesta.  Vardaid kasutasin seinast-seina ja vahest tuli appi võtta ka heegelnõel (selline jube täpne tehniline info seekord, eks :D). Ja ikka omalooming ehk nagu sõbranna ütles: “Tulistad, nagu torust tuleb:D!”

 

Aga lisaks oma tegemistele tahan seekord ka näidata teile midagi minu mehe loomingust. Talle väga meeldib igast vasktorudest jms erinevaid kujutisi väänata. Seekord tegi ta mulle emadepäevaks sellise lille. Ütles, et ei jõudnud veel värvida, aga mulle just meeldibki see lilleke nii nagu ta alloleval pildil välja näeb. Esimeselt pildilt võib näha, et seda saab ka väga praktiliselt ära kasutada:).

DSC03582

 

Selline pildirohke postitus seekord saigi. Uute tegemiste/nägemisteni!

 

Ikka teie,

mw_logo_net_dark-bg

Saturday, May 5, 2012

Kevad tuleb

...aga ega talvgi veel kõikjal läbi ei ole. Nii alustan kohe juttu taas ühtedest põlvikutest, mida siin ennegi olen tegelikult näidanud.



Naabrinaine tahtis ka neid endale. Juba ammu. Kahjuks ei kulge asjad alati nii nagu soovime. Ja nende sokkide valmimine ei tahtnud kuidagi edeneda. Aga lõpuks ma need ikkagi valmis sain, sest nagu öeldagi, et tali taeva jää:). Ja seal, kus ta nüüd elab, läheb neid kohe kindlasti peagi jälle vaja. Õigupoolest läheb tal neid praegugi veel vaja, sest nagu täna ta mulle ütles, neil sajab ikka veel lund.


Nende sokkidega sai natuke nalja ka. Nimelt saatsin ma need nädala alguses Rovaniemi. Vähemalt enda arvates. Eile tahtsin juba sõbrannalt uurima hakata, et kas on need kätte saanud kui siis äkki potsatas postkastiluugist sisse midagi suurt ja rasket (sest siis see postkastiluuk alati jubedalt koliseb). Läksin siis vaatama ja mis ma näen...ma olen nagu Muhv, kes ise endale kirju saadab. Ainult, et mina saatsin endale paki:). Ma olin kogemata pakisaajaks enda pannud ja saatjaks sõbranna:)). Esmaspäeval lähen uuele katsele:).

Lõngaks: Novita 7 Veljestä
Vardad: 3,5
Idee: Garnstudio




Edasi tuleb aga juba tuttav Mytsi Wabriku repertuaar :). Kõigepealt tavaliselt õmmeldud pipod.



Seda viimast tegin 2 tk, mõlemale pojale. Tegemist on täiesti tavaliste pipodega, kangas pärineb Eurokangast. Neid on lähiajal valmimas veel, sest niivõrd praktiliseks ja populaarseks kujunesid need laste seas. Lõige on vaba käega joonistatud. Vooder on samuti trikotaažist.




Ja siis üks kootud müts:

Tegemist on täiesti tavalise mütsiga, mille lõngal triip jooksis ise vahvasti sisse. kusjuures nii hästi veel, et eespool on oranžikad triibd, tagapool rohelised. Kahjuks laps ei olnud tol päeval väga huvitatud pildistamisest, seega pildile seda jäädvustada ei õnnestunud. Mütsi pinda püüdsin elavdada pahempidise koega.


Lõngaks mingi Katia (ma enam täpselt toote nime ei mäleta)
Vardad 3,0
Idee: omalooming






Nii, selleks korraks jälle kõik. Valmimas/valminud on veel mõned tööd. Neist aga teinekord;).


Jälle nägemiseni!