Sunday, June 1, 2014

Kiiser

Sain omale sellise vahva raamatu, nagu "Võluväega mänguasjad". Autoriks on loomulikult teada-tuntud amigurumide meister, Lilleliis. Ma olen aastate jooksul omajagu tema juhendite järgi mänguasju valmistanud ja ilma ilustamata - ta on siiani minu lemmik amigurumide looja. Head juhendid, arusaadav tekst ja mis peamine - detailselt läbi mõeldud ja eriliselt armsad mänguasjad valmivad. Suur oli minu üllatus, kui raamatu sissejuhatusest oma nime leidsin. See oli mulle väga suur au. 
Aitäh, Mari-Liis, et usaldasid mind oma juhendeid testima!



Kui ma siis seda raamatut sirvisin, tuli mul väga palju uusi mütsi ideid. Sain sellest raamatust tohutult inspiratsiooni, mida viimasel ajal vajaka on jäänud. Mütsidest endist aga järgmises postituses. Kui juba mütsi tegemiseks läks, siis tuli soov ka mõni mänguasi taas valmistada. Kuigi ma igakord, kui neid heegeldan, mõtlen, miks ma jälle neid teen. Igakord on sõrmed valusad nende pisikeste asjade nikerdamisest. Aga kui juba mänguasi valmis - siis ei kahetse ma hetkekski, et alustasin. Sõbranna naeris, et see meenutab nagu sünnitust - kõik valu ja vaev on lõpptulemust väärt :) .


Ma oma paar nädalat sirvisin ikka hommikukohvi juurde raamatut, ega suutnud otsustada, millist nüüd siis teha. Kuniks tuli väiksem poeg koju sünnipäeva kutsega. Ma olen vist juba ka varem maininud, et kui ma valmistan midagi (eriti mütse), siis need räägivad mulle oma lugu. Ja iga asi on valmistatud just konkreetselt teatud inimesele, kellega see lugu kokku sobib. Nii on ka mänguasjadega - ma teadsin kohe, millise mänguasja valmistamist ma alustan, sest see kiisu on just nii selle tüdruku oma kui veel olla saab. Ja teadsin täpselt, mis lõngast ma selle valmistan. See kirjeldab selle tüdruku iseloomu ja olemust täiuslikult.


Nimeks sa ta Kiiser. Mu poeg vaatas seda tegelast ja siis küsis, kes see on? On see kass? Ei, ikka tiiger. Ei, ei, see on natuke mõlemat. See on ju Kiiser. Nii et saage tuttavaks - kass-tiiger Kiiser.


Lõngaks: Katia Bombay
Heegelnõel nr 3
Kiiseri pikkuseks sai 20 cm.



Peatse kohtumiseni!