Saturday, January 19, 2013

Lendurimütsid

Taaskord valmis ports lendurimütse. Seekord plaaniga kirjutada juhend. Ma veel 100% pole kindel, kas see reaalselt ka juhendiks kunagi saab. Mustand on küll valmis ja testijate katsetada, aga sellegipoolest- ma pole kuigi hea kirjutada, seega kahtlen, kas sellest asja saab:). Pealegi see pildimaterjali saamine on omaette kunst, mida mina kahjuks ei valda. Aga ma tasapisi püüan end arendada, seega andke veel andeks, et pildid pole teab mis kõrgtase:).

Kuid mütsid said ometigi valmis ja neid võib ikkagi esitleda :)



50-52cm peale müts:


 39-41cm peanupule:

43-45cm:




54-56cm peanupule:

Selle mütsi prillidesse on heegeldatud ka helkurniit, aga pildile saada oli seda võimatu :)




Kõik on tehtud Drops lõngadest (enamasti Merino Extrafine ja Alpaca kõrvuti)
Heegelnõel 4,5


Päikest teile,


Tuesday, January 8, 2013

Uus lemmik

Tegelikult oli mul plaan seda mütsi esitleda alles siis kui sall ja sokid ka valmis, aga hetkel tundub, et need kaks viimast tuleb veidi tagaplaanile lükata, kuna tähtsamad tegemised vajavad nokitsemist.

 Igatahes nüüd olen ma leidnud omale uue lemmiku. Ma avastasin, et mul on jäänud kirstupõhja vedelema terve hunnik lillat värvi piimalõnga. Ei mäletagi enam, mis eesmärgi see kunagi soetatud sai. Ja kuna mu uus talvejope on lillat värvi, siis otsustasin, et teen sinna juurde ka sobiva mütsi.


Nagu mulle ikka omane, siis ega mul erilist ettekujutust polnudki, milline see müts tulema peab. "Lõin" aga lõngale vardad sisse ja hakkasin otsast tegema. Plamikulaadsed sai sujuvalt sisse kootud. Tundus lihtsalt, et see on see ÕIGE. Kui müts valmis, siis vaatasin ja proovisin ja tundsin, et müts vajab veel midagi. Kõigepealt valmis tutt. Aga ikka oli nagu midagi puudu. Sai siis tehtud ka lipsuke. Kui müts lõpuks täiesti valmis sai, siis tundsin, et voh- see on just see müts, mida ma vajasin. Nii minu kui veel olla saab. 


Loomulikult lisasin ka oma mütsi sisse helkurniiti. Välguga, toatingimustes õnnestus see efekt ka pildile saada.

                                    
Lõng: Baby Milk (70% meriinovilla ja 30% piimakiude (Milk Fiber)), kahekordselt
Varras: 4,5
Idee: omalooming


Ise olen väga rahul ja ootan juba, millal saaks ka samas stiilis salli ja sokid juurde teha, siis olen super rahul!

Tervitades,


Monday, January 7, 2013

2012 aasta sügis

Jajah, uus aasta juba ammu käes, aga mina alles omadega eelmise aasta tegemistes. Kuid uusi asju ei saa ju enne esitleda kui vanad võlad on likvideeritud. Pikka juttu ei tule, näitan vaid töid. Neid on umbes poole rohkem, aga need olid ainukesed, mis pildile jõudsid. Ja mõnest asjast pole lihtsalt veel jõudnud pilti teha, seega ilmselt tuleb veel vol2 ka :). Vabandust ka pildikvaliteedi pärast - enamus töid said valmis vahetult enne ära andmist, seega pilt tuli teha just sellistes oludes nagu antud hetkel oli.

Kõigepealt täiesti tavalised sokid lapsele.
Lõng: Aade 8/2
Varras 2,5
Idee: omalooming



Heegeldatud kevad/sügis müts.
Lõng: Erinevad puuvilla-akrüüli segused lõngad, aplikatsioonid puuvillasest lõngast.
Heegelnõel nr 4
Idee: omalooming


Sokid naabribeebile.
Lõng: Drops Merino extrafine
Varras nr 4
Idee: ei mäletagi, kas kuskilt vaatasin ideed või oli hoopis omalooming.


Põlvikud ühele preilile. Kahjuks pildile see muster üldse ei jäänud ning tegelikult ei olnud üldse mingit plaanigi, et see ka reaalselt näha jääks, sest lõng ise oli juba nii kirev ja rõõmus. Kudusin lihtsalt selle lõnga veelgi elavamaks muutmiseks Dropsi pitsimustri sisse.

Lõng: Gjestal Frost
Varras: 2,5



Album ühele beebile:





Sokid pojale.
Lõng: värvitud maavillane+Drops Alpaca koos
Varras nr 4
Idee: omalooming


Müts vanemale pojale (modelliks noorem :D). Mütsi sisse sai kootud suuremas koguses helkurniiti, et pimedas ikka nähtav oleks. Õpetajad on selle mütsi aadressil ohtralt kiidussõnu jaganud, just selle helkuri tõttu.

Lõng: Drops Alpaca ja Merino Extrafine
Varras: 4,5
Idee: omalooming



Nii, saigi selleks korraks taas kõik. Uute tegemisteni!