Thursday, January 30, 2014

Printsess "hõbeking"

Olen endiselt mänguasjade lainel. Mul on nii hea meel, et mu käsitöökirg on taas mind leidnud! Valusast pöidlast (mänguasjade heegeldamisega kaasnev "töötrauma" :D) hoolimata, ma lausa naudin igat hetke, mil saan midagi nikerdada.

Mul paluti ühele pisikesele printsessile teha sünnipäevaks mänguasi. Kaua polnud vaja mõelda, sest juba ammu soetasin ma omale ühe vahva printsessi juhendi. Olen seda ka varem teinud, kuid kahjuks see fotodele ei jõudnudki. Seekord otsustasin, et teen kiired pildiklõpsud, enne kui kingituse üle annan.


Peaks mainima, et lilla värvi pildile saamine on ülemõistuse keeruline. Kui saan lilla värvi paika, siis on kõik muud värvid paigast ära. Kui muud värvid on paigas, siis muutub lilla siniseks. Aga enamvähem sain siiski hakkama.


Juhendi osas tegin veidi kohandusi seekord. Juba eelmine kord olin ma hädas juuste tegemisega. No kohe kuidagi ei saanud pihta, mismoodi neid juukseid tegema peab. Seega improviseerisin. Nagu ka seekord. Põhimõtteliselt kõik muu on juhendi järgi, välja arvatud ääre tegemine, kus ma lihtsalt jätkasin ringselt heegeldamist ja tagaosasse lisasin 2 ekstra rida (muidu jäi kukal liiga paljaks). Ja krooni tegin ka suurema, sest eelmine kord tundus see liiga väike olevat. Kolme tipu asemel on nüüd neid neli. Muus osas järgisin juhendit. Juhend, nagu ikka, on hästi kirjutatud. Hästi mõnus jälgida, arusaadav, rohke pildimaterjaliga. 


Takkajärgi mõeldes, oleks pidanud seeliku satse tehes 3-e samba asemel 2 tegema, sest lõng oli hästi paks ja ei jäänud nii hästi hoidma, kui eelmine kord. Kahjuks polnud ka pärleid käepärast, seetõttu on tegemist veidi kodusema printsessiga :) . 


Mina igatahes jäin rahule. Loodetavasti ka kingisaaja. 

Lõngaks: Rowan handknit cotton, Novita Samos ja Schachenmayr cotton time.
Heegelnõel nr 3,5
Juhend: Lilleliisi Printsess hõbeking

Ilusat talvepäeva teile kõigile ja taaskohtumiseni!


Sunday, January 26, 2014

Hiired, mõmmid ja kollane mütsike

Tere taas!

Mõni aeg tagasi sündis minu koolikaaslasele imearmas pisike printsess. Otsustasin, et teen talle väikese kingituse. Alguses oli vaid plaan mütsike ja papud teha, aga siis tuli idee teha veel üks mänguasi.









Baleriinist hiireke valmis Lilleliisi õpetuse järgi. Nagu ikka - väga hea juhend, soovitan!
Lõngaks oli seekord Novita Miami ja heegelnõelaks nr 3,5.



Müts ja sokid on omalooming ja valminud lõngast Drops Alpaca (kahekordselt võetud). Heegelnõel ja vardad nr 3,5.


Kingituse omanik.



Kui juba heegelnõel soojaks oli aetud, võtsin kätte ja tegin veel ühe kaisuka. Artur omastas selle ära enne kui see veel valmiski oli :D . 



Kuna piltide tegemisega tiba kiire, siis täna ei õnnestunud õhtupimeduses häid pilte saada. Aga mingi aimdus siiski mõmmist tekib, eks? 
Pean mainima, et sellega ma tegelikult lõpuni rahule ei jäänudki. Ja juhend ei ole selles süüdi, vaid minu oskamatus. Igatahes pusisin päris pikalt jalgade kallal, enne kui sain need enamvähem sobivalt paika. Ütleme nii, et arenemisruumi mul veel on :) . 


Juhendiks taaskord Lilleliisi juhend: Mõmmi. Lõngaks Drops Lima ja heegelnõel nr 3,5 (takkajärgi tarkusena - oleks pidanud pool numbrit väiksem olema, oleks tulemus ühtlasem ja parem tulnud).


Seekord siis sellised tegemised. 
Ilusat talve teile kõigile ja katsuge ikka vahepeal käsi puhata ning talverõõme nautida!