Saturday, April 30, 2011

Esimestest pükstest rüütliteni

Viimaste päevade märksõna on õmblemine ja veelkord õmblemine. Ma olen täiesti õmblusmasina lainel jälle. Neljapäeval avastasin, et reede hommikuks vaja kostüümi lapsel. Ega's midagi - paar ideed, lapse arvamus ja teostamine võis alata.


Vahva oli see, et mul just leidus sellist kuninglikku kangast kodus. Leidsin selle mõni aeg tagasi kangapoe lõpumüügist. oli teine õnnetult jäägikasti sattunud. Päris suur tükk. Mõtlesin tol ajal, et teen padjakatted. Noh, rüütlikostüümiks sobib ka ideaalselt, kas pole nii?



Juba kaua aega tagasi leidsin ma ühe vahva õpetuse, kuidas õmmelda pükse, Made blogist. Oleks ma teadnud, et nende tegemine tõesti nii lihtne on, nagu Made kirjutab, ma oleks juba ammu mitu paari õmmelnud.

Esimeseks prooviks otsustasin ühe kanga kasuks, mis tegelikult on mõeldud kasvu"puu" tegemiseks. Tegelikult on mul seda kangast veel, seega saab ka vajadusel kasvupuu teha:)). Aga minu väikse poja jalga sobib ka see kangas ideaalselt:).

Mõnusalt suvine ja õhuke kangas. Ja mis peamine, seda võib ka 60 kraadiga pesta:).


Miks ma üldse otsustasin pükse õmmelda? Sest mu poja on nii peenike, et poes pakutavad püksid on talle kõik laiad. Isegi dressipüksid. Isegi need, millel sees reguleeritav kumm (nööp kõige viimases astmes ja püksid kukuvad ikka alla).

Kuna need õnnestusid väga hästi ja tegemine on äärmiselt lihtne, siis kindlasti teen neid suveks veel mitu paari ja ka vanemale pojale. Seega suur tänu Made'le ideaalse õpetuse eest!!



Aitäh külastamast!

3 comments:

  1. Lahe rüütel!
    Püksid ägedad ja usu, ka luku, taskutega püksid pole ülemõistuse

    ReplyDelete
  2. Väga-väga lahedad tegemised sul!

    ReplyDelete
  3. Väga lahe rüütel on!

    ja püksid - see on hea mõte ise teha. Poes on kuidagi nii valed suurused alati :D

    ReplyDelete