Sunday, January 30, 2011

Soojad sokid

Võiks ju arvata, et mu lastel on igasuguseid kudumeid rohkem kui küll. Tegelikkus on aga see, et lapsed kasvavad liiga kiiresti - kiiremini kui mina kududa jõuan. Tuleb nii välja vähemalt, sest jälle tekkis olukord, kus Atsul polnud enam sooje villaseid sokke. Ja kuna ka saapad jäid väikseks ning järgmised saapad on tiba suured, siis otsustasin kududa ühed tõeliselt soojad sokid. Mõtlesin aga, et ma pärs tavalisi teha ei taha, peab ikka kiiksuga olema. Leidsingi Garnstudio lehelt ühed vahvad "kiiksuga" sokid. Kui neile kummipidurid alla teha ning sääred lühead kududa, siis saaks neist vahvad toasussid!



Lõng: kaks maavillast (türkiissinine ja helesinine)
Vardad: 2,5 ja 3,5
Idee: BabyDrops 17-11
Silmuste arv: 7528

Homseni (mul on hetkel tänu Atsu lasteaias käima hakkamisele palju vaba aega :P),

Padjapüürikott vol.1

Päev enne Eestisse sõitu avastasin, et mul pole mitte ühtegi kotti, kuhu mu vardad-lõngad ja muu pudipadi korraga sisse mahuks. Ega's midagi, hakkasin googeldama. Leidsin palju vahvaid kotte. Siis aga tuli mulle meelde, et olen kuskil Isetegijas koos õpetusega ühte kotti märganud. Ja nii see oligi! Nii ma siis nikerdasin valmis oma esimese koti. No tegelt noorena olen neid hulgim teinud aga mitte nii suure hoole ja armastusega:)). Terve päeva õmblesin, lõpuks arvas õmblusmasin, et ta ei tee minuga enam koostööd. Seega läksin ma Eestisse ilma nööpaukude ja ülemise ääre iluõmblusteta:). Ostsin Eestist nööbid ja neljapäeval lõpetasin koti ära. Nööpaugud tegin käsitsi, kuna selle tegemisega ma õmblusasina abil ikkagi hakkama ei saanud. Küll järgmine kord õnnestub...ma loodan...

Kangas: -iinu- (see linnupuuriga kangas), Eurokangas, nööbid pärinevad Abakhanist
Idee: Isetegija õpituba

Homseni,

Saturday, January 22, 2011

Õhkõrn

Tegelikult pole ma üldse kaua ja palju märkmike köitnud. Seega igakord avastan ma midagi uut, mida saab paremini teha ja mis ei sobi üldse. Hea, kui saab kellegi peal "katsetada" :).

Seekord tegin kalendermärkmiku heale sõbrannale - väga varajaseks sünnipäevakingiks;).

Esimene sisuleht on läbipaistvast tugevamast paberist (ma ei tea, kuidas seda nimetama peaks), tagumise kaane paber samasuguste roosidega, kuid kartongist. Kaetud riidega. Lisatud sai ka pliiatsihoidja. Riidest nurkade voltimine vajab veel harjutamist, aga küll ma selle ükskord ka käppa saan. Minu arvates tuli see üdini naiselik märkmik või mis Teie arvate?

Teine märkmik tuli aga mulle endale. Tõeliselt sobilik kudumise jms ülesmärkimiseks. Ka mõned mustrid lisasin juba vahele, mis kuuluvad mu 2011 must-do listi:)). Osaliselt on vahelehed ruudulised, osaliselt tühjad, "valged". Riie pärineb -iinu- käsitööpoest. Illustreerivaks lõngaks on DROPS "Fabel".

Ühele meisterdajale sobilikult õhkõrn ja naiselik. Kui ma muidu väga selliseid roosasid toone kasutada ei saa (mul ju kodus on domineerivaks meespere), siis vahelduseks oli väga õnus ja lõõgastav sellist mannavahtu tekitada! Ise olen tulemusega väga väga rahul!

Mis mind asja juures väga rõõmustab, on minu mehe suhtumine sellisesse tegevusse. Ta aitab nuputada, kuidas oleks parem, avaldab arvamust, kas nii või naapidi ikka jääb ilus ja annab igakülgselt täiesti kasulikku nõu! Pealegi arvas, et mul oleks ikka ilmtingimata kiljotiini ja paberlõikurit tarvis. Nii tore!

Nüüd jälle kudumislainetele, üks sallike tekkis ootamatult varrastele. Katsun selle lähipäevil valmis saada.

Tervitades,

Thursday, January 20, 2011

Esimene kord...

Elu esimesed sõrmkindad

Esimest korda elus kudusin ma sõrmkindaid. Kuna käpikuid olin ma juba varem kudunud, siis sõrmede kudumine ei tundunud nii hirmus. Otsisin Garnstudio lehelt välja sobivad sõrmikud ja hakkasin aga kuduma. Muidu oli hea õpetus, ainult et sõrmede tegemist peab veel harjutama ja kasutama paremat õpetust. See polnud just kõige parem. Aga esimeste sõrmikute kohta täitsa hea tulemus, peaks mainima. Ainult, et plaanitud talvekinnaste asemel läheved need ilmselt kasutusse alles varakevadel, sest tulid oodatust õhemad.

Lõng: "kodukootud" Eestimaine lambavillast lõng. Sinine on tegelikuses tumedam, selline ehe türkiissinine. Lõnga kulus hirmvähe, 36g.
Vardad: 2,5
Idee: Drops nr 12-16
Simade arv: tagasihoidlikud 7078 silma

Esimene katsetus Dropsi lõngadega

Käisin ükspäev lõngapoes ja tõin endale koju mõned Dropsi lõngad. Neist ühe sordiga tegin kohe ka katsetust. Pean tõdema, et värvivalik on võrratu! Jookseb vardal ka hästi, liigagi hästi. Kui mõni vardalt maha pudenes siis enne 4-ndat rida pidama ei saanud:)). Pehmuse osas pole ka mingeid pretensioone. Vastupidavust ei oska veel kommenteerida, aga igatahes on plaan sellest mingi hetk veel midagi nikerdada.

Müts ise on kahekordne (sisemine pool on näha alumisel parempoolsel pildil). Pealmine osa on tehtud lapse soovide järgi. Sisu lihtsalt kahe värviga, vaheldumisi. peaks mainima, et mulle isiklikult meeldib vooder rohkem:)). Soonikusse on kootud ka imepeenike helkurniit. Kahjuks pildilt see välja ei tule. Müts sai tehtud suusakiivri alla panekuks, aga laps arvas, et sellega võib niisama ka koguaeg käia:) Ja sobib ideaalselt meie uute kinnastega:).



Lõng: Drops "Fabel", nr 162 ja 151. Kokku kulus 72g lõnga kogu mütsile
Vardad: 2,5
Idee: omalooming ja lapse visoon
Silmade arv: 17324

Alati teie,

Sunday, January 16, 2011

Piimapulbri topside uus elu

Kunagi, kui Atsu väike oli, sai ta üliallergilisuse pärast RPA-asendajat. See pulber oli pakendatud metallpurkidesse. Neid kogunes lõpuks päris palju koju. Kuna Eesti kodu meil suur, siis oli ruumi nende talletamiseks. Tol hetkel ei teadnud ma isegi, miks ma seda teen. Nüüd ma tean, mis ma nendega peale hakkan. 3 tükki leidis juba rakendust...minu asjade hoiustamiseks lauanurgal. No tegelikult valmib peagi mu töönurk ja siis saavad nad omale uue koha. Sellele mõeldes sai need ka vastavalt kaunistatud. Mulle meeldib!



Ühe kaunistamiseks on kasutatud riiet ja kummipitsi ning teiste jaoks värvilist kartongpaberit.

Tervitades,

Friday, January 14, 2011

Natuke kudumist ja palju köitimist

Kõigepealt bolero. See valmis juba eelmine nädal, aga lõngaotsade peitmine pole absoluutsel minu lemmiktegevus. No kohe kuidagi ei viitsinud varem sellega tegeleda. Eile aga võtsin end kätte ja tegin selle ära.


Lõngaks sama, mis eelmises postituses tehtud kleit
Vardad: 3,5 ja 4
Idee: Ravelry'st
Silmade arv: 12558


Kalender-märkmikud


Neid sai kokku 4. Oi, kuidas ma nendega vaeva nägin. Kaks päeva ma voltisin neid, 2 päeva õmblesin kinni, ühe õhtu tegelesin tagaserva liimimisega ja järgmisel päeval sai asuda siis kaante meisterdamise ja köitmise kallale. Ja ega see mitte ei tahtnud libedalt sujuda. Küll ei hakkanud kaaned korralikult käima, siis ei jäänud sirgelt, siis... ühesõnaga probleeme oli palju. Aaa, ühe märkmiku köitsin valetpidi kokku ka ja siis pidin jälle otsast alustama. Vahepeal tahtsin juba käega lüüa, aga südametunnistus ja kange Eesti naise jonn ei andnud asu ning nii ma siis kell 2 hommikul täna lõpetasin. Ja ega ma siis kohe väga rahul polnudki. Aga hommikul neid uuesti vaadates, tõdesin, et tegelt võib ikka täiesti rahule jääda. Loodan, et tulevased omanikud on samuti rahul!



Minu lemmik on see:


Aga ka teised tulid väga armsad mu meelest:



Kaks viimast on meesterahvastele. Ühele, st viimasele tegin ka pliiatsihoidja. Oleks pidanud varem selle peale tulema. Aga noh, teinekord siis...

Järgmiseks jälle kudumislainel!

Sunday, January 2, 2011

Head uut aastat!

Ja ongi juba 2011 aasta käes! Vahva! Ja et pikka ja mõtetut mula ei viitsi ajada, siis asume kohe asja kallale.

2011 aasta tuleb minu jaoks käsitöö maailmas tõsiselt töökas! Ja et ma seda ära ei unustaks, osalen ma ilmselt minu jaoks ühel suurimal käsitöörallil: Mustrimaailma kuduralli 2011! See saab olema põnev, sest väike võistlusmoment on tegelikult jube heaks motivaatoriks!

Ja seoses sellega saan esitleda 2011 aasta esimest tööd! Revideerisin oma lõngakasti ja diivanialuseid lõngakotte ning avastasin, et mul on sellist nö liigset lõnga liiga palju. Mitte piisavalt, et midagi endale teha, aga piisavalt, et nikerdada sellest midagi lapsele. Et mütsitegemise hoog on hetkel puhkusel, siis tuli mulle meelde üks imearas väike tüdruk, kellele sobivad ideaalselt kleidid! Nii siis otsisingi netist ühe sobiva mustri ja hakkasin kuduma. Sisusliselt valmis see eilse õhtu/ööga. Vaid veid soonikut olin jõudnud mõned päevad varem kududa. Aga siin ta siis on:




Selle kleidi jaoks oli vaja kokku kududa 10884 silma, millest ralli jaoks läheb arvesse 9804 silma.
Lõngaks on Steinbach Wolle Rübezahl (200g/410m), kollane, kulus seda 108g ehk pool tokki.
Vardad olid nr 4 ja 5
Idee pärineb Ravelry'st.


Päikest ja põnevust uuel aastal soovides,